Top #3 BOEKEN om jouw Angststoornis te overwinnen in 2022

Ik weet het… je bent het zat om te worstelen met sociale angst (of een andere vorm van angst) en je wilt er zo snel mogelijk vanaf komen.

Hoewel het enige tijd zal duren om je angst te verlichten, heb ik de 3 beste boeken geselecteerd die mij hebben geholpen met het verlichten van mijn angststoornis. Het waren de boeken die me hielpen om mijn angst vrij snel te overwinnen en ik wil ze graag met jou delen.

Untangle your Anxiety

1. Untangle your Anxiety (Door Joshua Fletcher and Dean Scott)

Dit was misschien wel het belangrijkste boek dat ik las over het overwinnen van een angststoornis. Dit korte boek is je go-to-boek als je meer wilt weten over wat een angststoornis is, waarom het gebeurt en hoe je het in de toekomst kunt voorkomen. In slechts 180 pagina’s legt dit boek diepgaand uit wat je moet doen als je je angstig voelt en is daarom een MUST-read boek voor iedereen die worstelt met angstgevoelens.

Anxiety Panicking about Panic

2. Anxiety: Panicking about Panic (Door Joshua Fletcher)

Het tweede boek dat ik ten zeerste aanbeveel over het overwinnen van een angst- en paniekstoornis, is het tweede boek van auteur Joshua Fletcher. In dit boek geeft Joshua je veel handvatten om met je angststoornis om te gaan. Het gaat erom dat je je angst op een andere manier leert waar te nemen: niet als gevaarlijk, maar met vergeving , liefde en compassie. Met slechts 146 pagina’s zal dit boek je op een snelle en gemakkelijke manier helpen om je angstgevoelens te verlichten.

Anxiety Panicking about Panic

3. Unwinding your Anxiety (Door Judson Brewer)

Dit is waarschijnlijk het laatste boek dat je over angstgevoelens wilt lezen. Niet omdat het een slecht boek is (helemaal niet zelfs!), maar omdat het het meest wetenschappelijke is, waardoor het soms moeilijk te lezen is als je worstelt met angstgevoelens en vaak een gebrek aan concentratie hebt. Ook al zullen de eerste twee boeken over dit onderwerp je heel ver in de goede richting sturen, kan dit boek je helpen om een beter “wetenschappelijk” beeld te krijgen van wat er eigenlijk in je hersenen gebeurt.

Waarom ben ik zo angstig? Wat gebeurt er in mijn hersenen als ik angst heb? En hoe los ik mijn angststoornis op? Judson Brewer praat over de kracht van ‘angstgewoonten’ en hoe je die ongezonde gewoonten van angst (en overmatig piekeren) kunt verwisselen met meer lonende gewoontes. Dit is zeker een meer geavanceerd boek dan de eerste twee, maar zeker het lezen waard!

Als je de volgende stap wilt zetten en je angstgevoelens wilt verminderen, kijk dan naar mijn tijdelijke gratis training waar ik je help om écht afscheid te nemen van jouw angstgevoelens.

Wall 1 scaled

About Wouter

Wouter is a mindset coach from The Netherlands. For many years he suffered from depression and anxiety. It gave him the motivation to coach people on freeing themselves from anxiety. With more than 6000 blog visitors a month he helps many people on their journey towards less anxiety.

Do you want less anxiety today?

Watch this FREE Limited Time Training on how to Free Yourself from Anxiety in 60 days!

Share Post

New Posts

Recommended

Most Popular Stories

Untitled design

Watch FREE Training

My 3 Step Framework to Free Yourself From Anxiety

SNAG YOUR FREE SEAT