Top #5 Boeken om Angst en Paniek te Overwinnen

Leestijd: 4 minuten

Omdat zowel angst als depressie hand in hand gaan en elkaar kunnen versterken, wil ik je de 5 belangrijkste boeken geven om jouw angststoornis en depressie te overwinnen!

#1. Untangle your Anxiety (Door Joshua Fletcher and Dean Scott)

Als ik maar één boek kon aanbevelen om angst gerelateerde symptomen te verlichten… zou het “untangle your anxiety” zijn van Joshua Fletcher en Dean Scott. Dit boek is jouw go-to-gids om te begrijpen wat angst is en hoe het jouw leven beïnvloed. Ook al heeft het boek slechts 180 pagina’s, staat het vol met tips en tricks om je angst te verlichten, hoe je angst in de toekomst kunt voorkomen en hoe je terug kunt gaan naar je “oude zelf”… iets wat ieder persoon met een angststoornis graag zou willen bereiken.

#2. 101 essays that will change the way you Think (Door Brianna Wiest)

Dit is veruit een van de mooiste boeken die ik ooit over mindset heb gelezen. Het heeft me geholpen op een manier die ik niet in woorden kan beschrijven. Nadat ik 101 Essays had gelezen, zag ik de wereld nooit meer hetzelfde (vandaar de titel). Het hielp me om mijn depressie en angststoornis vrij snel te overwinnen. Ik zat namelijk in de gewoonte om mezelf keer op keer te vertellen dat ik nooit iets zou bereiken, ik niet goed genoeg was en ik een mislukking zou blijven (en nog 101 anderen dingen)… maar Brianna Wiest met haar 101 Essays hielp me mezelf te accepteren en veel meer zelfliefde te voelen: iets wat ik nooit had gevoeld.

#3. The Mountain is You (Door Brianna Wiest)

Nadat ik 101 Essays had gelezen, besloot ik nog een boek van Brianna Wiest te lezen. Ik kan je vertellen dat ze me zeker niet teleurstelde met “The mountain is you”! Dit boek staat vol met mooie woorden, metaforen en gezegdes die je zullen helpen om die berg in je leven te overwinnen: de obstakels die je iedere dag tegenkomt.

En het gekke is dat niet het leven de berg is, maar jijzelf. Wanneer je dit boek hebt gelezen, zul je voelen dat je de controle over je leven beetje bij beetje terugkrijgt. Ook zal je je realiseren dat alles, zowel het goede als het slechte, er is om je te helpen een nieuw persoon te worden. Op het moment dat je dit boek hebt gelezen, word je een meester in het herkennen van zelfsabotage en het overwinnen van de berg in je leven… dat ben jij jezelf.

#4. Anxiety: Panicking about Panic (Door Joshua Fletcher)

Het vierde boek dat ik zou aanraden over het verlichten van je angst- en paniekstoornis is “Anxiety: Panicking about Panic” van Joshua Fletcher. Dit 140 pagina’s tellende boek staat boordevol tips en tricks om met angst- en paniekaanvallen om te gaan. Na dit korte boek weet je wat je moet doen als angst toeslaat en hoe je angstgevoelens in de toekomst kunt voorkomen. Als je klaar bent met het hebben van angstgevoelens zal dit boek je de goede richting insturen!

#5. Letting Go (Door Dr. David Hawkins)

Hoewel dit het boek is dat mij het meest heeft geholpen toen ik depressief was, is het helaas het meest lastige boek om te begrijpen. Ik moet toegeven dat dit een van de krachtigste boeken over zowel mindset en spiritualiteit is… maar je moet jezelf wel door de moeilijke woorden heenworstelen. David Hawkins omschrijft hoe je de lens waar jij de wereld door ziet kunt oppoetsen. Hij geeft je de tools hoe je negativiteit loslaat en meer liefde omarmt, waarna de wereld een mooiere, vredigere plaats zal zijn.

Bijvoorbeeld: stel je voor dat je een zwerver ziet op straat. Een persoon die de wereld via een negatieve lens ziet zal de zwerver vermijden, terwijl iemand die de wereld als een liefdevolle plaats ziet, een praatje zal maken met de zwerver. Letting Go is een must-read voor iedereen die zijn angstgevoelens en depressie wil overwinnen en de wereld door die positieve lens wil zien.

Wil jij de volgende stap zetten en jouw angst- en paniek gevoelens overwinnen? Meld je dan nu aan voor de wachtlijst van mijn cursus Vrijheid van Angst.

Angst Coach Wouter Manders

Over Wouter

Wouter is een Nederlandse mindset coach. Voor enkele jaren heeft hij geworsteld met angst, paniek en depressie. Dit was zijn motivatie om anderen te helpen om ook angstgevoelens te overwinnen. Met meer dan 6000 blog bezoekers per maand helpt hij veel mensen in Nederland om van angstgevoelens af te komen.

Deel dit Artikel

Nieuwe Artikelen

Trending

Meest Gelezen

GRATIS Training

Angst en paniek overwinnen? Neem deel aan de gratis training.

Gratis Training Wouter Manders