Ex-Deelneemster Vrijheid van Angst – Ilse (Paniekaanvallen)

Leestijd: 4 minuten

Een ex deelneemster van Vrijheid van Angst deelt haar ervaringen één jaar na haar deelname aan Vrijheid van Angst. Ilse had 10 jaar lang last van paniekaanvallen en had alle hulp geprobeerd, maar niets had gewerkt. Toen nam ze deel aan Vrijheid van Angst en gebeurde het volgende…

Testimonial Ilse

Vraag #1: Wat zou je zeggen tegen mensen die twijfelen om deel te nemen aan Vrijheid van Angst?

“Voor de mensen die twijfelen, ik was er daar ook 1 van. Ik ben iemand van het bekende en niet van het onbekende. Besef dat Wouter ook voor mij een compleet vreemd persoon was, maar dat ik ondanks dat wel mijn angst voor t onbekende aan de kant heb gezet om te kijken of DIT dan wel eindelijk zin had.

Psychologen, psychiaters en praktijk ondersteuners begrijpen niet in hoeverre dit iemands leven kan verzieken, omdat zij zelf hier niet mee hebben geworsteld. Wouter heeft dit wel en dat maakt hem daarom de perfecte persoon om het een kans te geven. De andere reden die ik had waren de kosten. Ik was vrij bang om een soort van opgelicht te worden, maar na goed overleg met vrienden en familie kwam ik tot de conclusie dat het maar geld is en geld maakt dingen makkelijker, maar maakt je niet gelukkig. Wat is nou die paar 100 euro als er een kans bestaat dat je kan leren leven met angst en paniek en je leven gewoon weer kan oppakken als een ‘normaal’ persoon? Ik heb die stap daarom ook gemaakt en het is het geld 1000x waard geweest, want ook ik weet nu hoe het is om normaal te leven.

Het leven is vallen en opstaan en voor de sessies met Wouter dacht ik dat ik echt op t randje zat van wil ik dit nog wel op deze manier? Hoezo zou IEMAND mij kunnen helpen als alle mensen die ervoor geleerd hebben dit niet eens konden doen. Ik was gewoon kapot zoals ik t omschreef. Dit veranderde echt toen ik mezelf er voor open stelde dat dit echt is en dat er iemand was die mij begreep, gezien ik niemand kende die dit ook had meegemaakt. Dus voor alle mensen die twijfelen ik was er daar ook een van, maar geloof mij als ik zeg dat dit echt geholpen heeft mijn leven weer terug te krijgen!”

Vraag #2: Waarom heb je Wouter benaderd?

“De reden waarom ik Wouter benaderd heb is omdat ik een filmpje tegen kwam van hem op TikTok waar ik mezelf heel erg in herkende. Ik ben daarna verder gaan zoeken en kwam op zijn instagram pagina terecht en schreef mezelf in voor zijn gratis cursus. Ik heb deze een paar dagen erna gevolgd op een moment dat ik rustig thuis was, zodat ik alle tijd had om mezelf er in te verdiepen en te gaan kijken of dit wel eens DE oplossing kon zijn.

Na zijn cursus gevolgd te hebben heb ik hem een berichtje gestuurd op instagram met daarin de vraag wat de kotsen zouden zijn, gezien dit niet vergoed zal worden door mijn zorgverzekering. Hij bood mij aan om een face to face afspraak in te schieten via teams om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen waar ik zoal mee strugglede. Wouter was direct super vriendelijk en dacht meteen mee in oplossingen waardoor ik ondanks ik twijfelde toch besloten had mezelf wederom open te stellen aan iemand, en dit keer iemand die precies wist waar ik het over had gezien hij dit zelf had meegemaakt. Ik vond daarom dat Wouter de aangewezen persoon was om het nog een kans te geven. Dit is dus de reden waarom ik besloten had om door hem gecoacht te worden.”

Vraag #3: Wat is er precies veranderd na de coaching?

“Wat er precies veranderd is door zijn coaching is heel lastig uit te leggen. Je krijgt tools om beter te begrijpen wat paniekaanvallen precies zijn, waar je mee worstelt en hoe je er mee moet leren omgaan, in plaats van het te onderdrukken. Want doordat ik er nu goed mee heb leren omgaan nam de paniek zo erg af dat ik er nu zelfs geen last meer van heb. Het is echt een wereld van verschil nu, als dat het was voor ik deze tools kreeg. Ik weet precies wat ik kan doen als paniek komt opzetten, maar het fijne is dat ik nu al zo lang geen paniek meer heb gehad dat ik gewoon weer normaal kan leven. Het gaat met mij nu zo goed dat ik dit nooit had kunnen denken. Van dagelijkse paniekaanvallen naar n normaal persoon. Bijzonder. Paniek overwinnen gun je iedereen!”

Vraag #4: Wat doe je anders na je deelname aan Vrijheid van Angst?

“De dingen die ik anders doe zijn echt het compleet tegenovergestelde van wat je lichaam je verteld op t moment van een paniekaanval wat je moet doen. In plaats van er tegen te vechten en gefrustreerd te raken, accepteer ik het nu en laat ik het toe. En hier geeft Wouter heel veel krachtige tools voor om dit goed te doen, want je hebt zijn begeleiding écht nodig om dit te overwinnen.

Ik ga niet meer zoals vroeger rustig zitten en het uit zitten wachten, ik zorg ervoor dat ik doorga met waar ik mee bezig was zodat mijn lichaam en hoofd weet dat er niks aan de hand is en dit ook niet meer ervaart als angst. Ik accepteer dat niet alles ineen keer goed kan gaan, hoe perfectionistisch ik ook ben. Angst en paniekaanvallen zijn er nu eenmaal en als dit weer een keer binnendringt dan word ik niet meer kwaad op mezelf of geef ik mezelf niet meer het gevoel dat ik gefaald heb, maar zie ik het als een leermoment om wederom te tools toe te passen die mij door Wouter zijn geleerd.”

Video van Ilse in week 2 van Vrijheid van Angst

Angst Coach Wouter Manders

Over Wouter

Wouter is een Nederlandse mindset coach. Voor enkele jaren heeft hij geworsteld met angst, paniek en depressie. Dit was zijn motivatie om anderen te helpen om ook angstgevoelens te overwinnen. Met meer dan 6000 blog bezoekers per maand helpt hij veel mensen in Nederland om van angstgevoelens af te komen.

Deel dit Artikel

Nieuwe Artikelen

Trending

Meest Gelezen

GRATIS Training

Angst en paniek overwinnen? Neem deel aan de gratis training.

Gratis Training Wouter Manders