5 Redenen Waarom JIJ een Angstcoach Nodig Hebt

Leestijd: 4 minuten

Drie jaar lang had ik last van een angststoornis. Ik werd getroffen door paniekaanvallen, voelde me duizelig, had angstdiarree, stress en elk ander symptoom dat in verband stond met angst.

Maar weet je wat het ergste was?

Ik worstelde in totale stilte.

Elke dag voerde ik een strijd tussen mij en mijn angststoornis, wat de reden was dat ik me toen ongelooflijk vermoeid voelde.

Nu ik terugkijk op mijn angstige periode, schaam ik me dat het me drie jaar heeft gekost om mezelf van mijn angststoornis te genezen. Want als ik de dingen wist die ik nu weet, zou ik binnen een paar maanden genezen kunnen zijn…

Nadat ik gecoached werd, herstelde ik snel van mijn angstgevoelens.

Dit zijn mijn 5 grootste redenen dat jij ook moet investeren in een angstcoach:

Reden #1: Ze maken je bewust van je zelfsabotage

Je ziet de wereld vanuit je eigen perspectief en soms twijfel je niet eens meer aan dat perspectief. Je gelooft volledig in je wereldbeeld, hoe dingen zijn, hoe dingen zouden moeten zijn… of je bent je gewoon niet bewust van je destructieve opvattingen en gewoonten.

Als je praat met iemand die begrijpt hoe angst voelt en er ook last van heeft gehad… kun je mooie, transformerende gesprekken met elkaar voeren. Je kunt praten over je worstelingen, je obstakels, je pijn en ook de angst die je ervan weerhoudt om het leven te leven.

Angstcoaches helpen je bij het bewust worden van je zelfsabotage. Ook helpen ze om je bewust te maken van je beperkende overtuigingen, destructieve gewoonten en leiden je naar de dingen die je in plaats daarvan zou moeten doen. Een angst coach geeft je niet alleen de antwoorden, maar helpt je deze inzichten zelf te vinden.

Gecoacht worden door een angstcoach is levensveranderend en kan je angst sneller genezen dan dat je je zou kunnen voorstellen.

Reden #2: Ze weten wat jij nog MOET weten

Wanneer je een angstcoach kiest, kun je erop vertrouwen dat ze weten wat ze doen. Ik raad altijd aan om een angstcoach te kiezen die ook zelf met angst heeft geworsteld, omdat deze meer praktische kennis heeft over het herstellen van angst.

Het beste van gecoacht worden door een angstcoach is dat ze weten wat je moet weten. Ze hebben zelf de reis gemaakt van angst naar minder angst… dus waarom zou je niet profiteren van die schat aan kennis? Ze kunnen identificeren wat je tegenhoudt om jezelf te genezen en wat je moet doen om je angststoornis te overwinnen.

Mijn eigen studenten zijn altijd verbaasd over hoeveel ze van mij leren over angst. Ik weet hoe ik hun kijk op angst radicaal kan veranderen, wat vaak direct resultaat geeft. Of je nu door mij gecoacht wilt worden, of door iemand anders… DOE HET… want het verandert je leven.

Reden #3: Ze staan altijd klaar voor je om te luisteren

Angstcoaches zijn geen leraren… ze zijn er om naar je te luisteren. Ze willen alles weten van je dagelijkse leven, je doelen, maar ook de dingen waar je mee worstelt. Ze willen graag begrijpen hoe je denkt en handelt als je angstig bent. Dit komt omdat ze je dan kunnen blootstellen aan je eigen zelfsabotage en kunnen identificeren wat je in plaats daarvan moet doen om te genezen van angst.

Uit eigen ervaring vond ik het erg fijn om met iemand te praten tijdens mijn angstige periode. Het heeft me enorm geholpen om duidelijkheid te krijgen over mijn gedachten, waarom ik het mezelf zo moeilijk maakte en meer compassie voor mezelf te ontwikkelen.

Reden #4: Ze motiveren je om te groeien

Als er één ding is dat angstcoaches buitengewoon goed doen, is het je motiveren om te groeien. Tijdens de coachingsessies praat je over je huidige staat, maar ook over waar je wilt zijn.

Tijdens de sessies praat je samen over wat je ervan weerhoudt om je angststoornis te overwinnen. Een goede angstcoach geeft je niet het antwoord over wat je moet doen, maar begeleidt je daarheen zodat het inzicht zelf in je opkomt.

De beste angstcoaches weten hoe het voelt om gevangen te zitten in angst. Ze weten hoe moeilijk het is om elke dag angst onder ogen te zien en niet weten wat je moet doen. En laat DAT de reden zijn waarom ze begrijpen hoe ze je moeten motiveren om te groeien, want niets voelt beter voor een angstcoach om te zien hoe hun cliënten zichzelf genezen van angst.

Reden #5: Je bespaart veel tijd en geld

De afgelopen drie jaar heb ik meer geld uitgegeven aan zelfstudie en coaching dan ik me kon veroorloven. Waarom? Omdat ik mezelf ZO GRAAG mijn angststoornis wilde overwinnen, dat niet investeren in mezelf nog duurder was. Ik werd NLP-gecertificeerd, leerde meer over angststoornissen, begon te coachen en verdiepte mezelf in hoe het brein werkt.

Niet alleen heb ik veel geld uitgegeven aan zelfstudie. Het heeft me namelijk ook drie jaar geduurd om alles over angst- en paniekgevoelens te leren.

Wanneer je gecoacht wordt door een angstcoach, bespaar je veel geld omdat je niet alles hoeft te leren wat de angstcoach had moeten leren om succesvol te kunnen coachen. Ook bespaar je jezelf jaren aan het maken van fouten en het ontdekken hoe je angst zelf kunt genezen.

Conclusie

Gecoacht worden door een angstcoach was een van de beste dingen waar ik ooit in heb geïnvesteerd. Na de angst coaching zat ik niet langer vast in een angstige sleur. Ik voelde me weer vrij en vond mijn “oude zelf” weer.

Jarenlang was ik bang dat ik niet zou terugkeren naar die niet-angstige ik… maar het gebeurde. Maar nu keerde ik terug met meer wijsheid dan ik me kon voorstellen.

Ik hoop dat je de sprong durft te wagen om ook je angst te overwinnen. Het leven wacht op je, dus loop niet langer rond met angstgevoelens dan nodig. Mocht je hulp nodig hebben, weet dat ik altijd klaar sta voor je om je tips te geven. Neem contact met me op via email of stuur me een berichtje via Instagram.

Wil jij jouw angst of paniek overwinnen? Download dan nu jouw GRATIS gids waarin ik je de volgende stappen geef.

CTA Version 2 1920 × 700px 1920 × 650px
Angst Coach Wouter Manders

Over Wouter

Wouter is een Nederlandse mindset coach. Voor enkele jaren heeft hij geworsteld met angst, paniek en depressie. Dit was zijn motivatie om anderen te helpen om ook angstgevoelens te overwinnen. Met meer dan 6000 blog bezoekers per maand helpt hij veel mensen in Nederland om van angstgevoelens af te komen.

Deel dit Artikel

Nieuwe Artikelen

Trending

Meest Gelezen

GRATIS Training

Angst en paniek overwinnen? Neem deel aan de gratis training.

Gratis Training Wouter Manders